GADIP startade som ideell förening 2012 ledd av en arbetande styrelse med lika antal akademiker och praktiker och med säte i Göteborg. GADIP är ett nätverk för feminister inom akademien och aktivistorganisationer som är intresserade av ett ömsesidigt kunskaps- och erfarenhetsutbyte.

GADIP – Gender and Development in Practice, (sv. Genus och utveckling i praktiken) är en partipolitiskt obunden ideell organisation. Syftet är att skapa ett forum för forskare och aktivister att mötas och föra dialog kring genus- och utvecklingsfrågor såväl i Sverige som internationellt.

Vi samverkar med det europeiska nätverket WIDE + (Women in Development Europe+) och har sedan 2007 inkluderat mer än 60 praktikanter från 33 olika organisationer och ett antal forskare från olika universitet i Sverige.

GADIP var med i ett projekt ”The Europe we want” med support av EU via ett anslag från ERASMUS. Projektets partners är Österrike (Projektledning) Belgien, Spanien och Sverige.

Är du intresserad av kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan forskare och praktiker och vill lägga ett genusperspektiv på utvecklingsfrågor internationellt? Vill du jobba för att främja kvinnors inflytande, ekonomisk jämlikhet och fred? Är du feminist och vill jobba med världsförändringsarbete? Då skall du bli medlem i GADIP!

Medlemskap kostar 100 kr/år och 200 kr/år som organisation. Ange namn, organisation och e-post adress till Bg 354-3295.

Ange namn och kontaktuppgifter när du betar via internetbank.

För mer information kontakta oss gärna via mail!

 info@gadip.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s